Projektas „Įtrauktis: visiems ir kiekvienam“

Projektas „Įtrauktis: visiems ir kiekvienam“, Nr. 10-054-P-0001

 

Projekto tikslas: didinti įtrauktį ir prieinamumą švietime tobulinant pedagoginių darbuotojų kompetencijas, keičiant švietimo bendruomenės nuostatas į įtrauktį švietime.

Projekto trukmė: 2024 m. vasario mėn. – 2029 m. birželio mėn.

Projekto biudžetas: 10 271 697,73 €, 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programa (ESF+) ir bendrojo finansavimo lėšos.

 

„Įtrauktis: visiems ir kiekvienam“ – tai projektas, kuris padeda stiprinti įtrauktį ir prieinamumą mokiniams Lietuvos darželiuose ir mokyklose.

Tai reiškia, kad kartu su švietimo bendruomene turime keisti požiūrį, griauti stereotipus ir matyti, jog įtrauktis ugdyme atneša daugiau naudos nei žalos.

Vykdomos veiklos paveiks įvairių gebėjimų, ugdymo(si) ar socialinių poreikių turinčius mokinius. Taip pat dėmesys skiriamas jų tėvams, pedagogams, vadovams, švietimo pagalbos specialistams ir kitiems pagalbą mokiniui teikiantiems bendruomenės nariams.

Projekto metu bus stiprinamos mokytojų ir švietimo pagalbos specialistų kompetencijos bei kuriamos metodinės priemonės, leidžiančios perprasti, kaip geriausiai teikti pagalbą įvairių poreikių vaikams, taip pat vykdomos įvairios akcijos ir kampanijos, atkreipiančios visuomenės dėmesį į įtraukties reikšmę.

Projekte dalyvaujantys asmenys gali padaryti neįkainojamą įtaką vykdant pokyčius ir užtikrinant, kad kiekvienas vaikas turėtų galimybę kokybiškai mokytis ir vystyti savo potencialą.