I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
+370 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Susitikime su matematikos mokytojų asociacija – aktualijos ir bendri sprendimai

2024-10-02

Nacionalinėje švietimo agentūroje paskutiniąją rugsėjo dieną vykusiame susitikime su Lietuvos matematikos mokytojų asociacija aptarti aktualiausi klausimai apie bendrąją programą, metodinę medžiagą, šių mokslo metų egzaminus bei nacionalinius mokinių pasiekimų vertinimus.

Susitikimo metu nemažai dėmesio skirta PUPP ir VBE vertinimo gairėms bei matematinių terminų klausimui. Jau spalio ir  lapkričio mėnesiais  planuojama suburti darbo grupes šiems klausimams. Darbo grupę dėl terminų klausimų sudarytų mokslininkai bei pedagogai, galintys parengti reglamentuojančius dokumentus, apibrėžiančius matematinių terminų vartojimą. Sutarta, jog mokiniai, atlikdami PUPP ir VBE užduotis, toliau galės naudotis savo skaičiuotuvais.

Susitikimo dalyviams išsamiai pristatytas Švietimo portale (www.emokykla.lt) veikiantis Užduočių bankas, kuriame matematikos mokytojai gali rasti užduotis, susijusias su įvairiomis mokymosi sritimis (pvz., skaičiais ir skaičiavimais, modeliais ir sąryšiais, geometrija ir matavimais). Užduotys skirtos 5–12 klasių mokiniams, suskaidytos pagal lygius: slenkstinį, patenkinamą, pagrindinį ir aukštesnįjį. Švietimo portale paskelbtos ir  ankstesnių metų PUPP pakartotinės sesijos užduotys.

Taip pat NŠA atstovai su matematikos mokytojų asociacijos nariais aptarė PUPP užduočių rengimo gaires, akcentuodami, jog į 2025 m. PUPP bus įtraukiamas tik ugdymo procese nagrinėtas mokymo(si) turinys. Numatyta, kad 2025 m. PUPP pakartotiniame patikrinime turės dalyvauti ir tie mokiniai, kurie per pagrindinį PUPP negavo slenkstinį lygį atitinkančių taškų.

Nacionalinė švietimo agentūra, savo ruožtu, susirinkusiuosius kvietė prisijungti prie ekspertų, rengiančių užduotis, komandos, kad užduotys atitiktų ugdymo programą, būtų atsižvelgta ir į mokinių gebėjimus.

Svarbu paminėti, jog NŠA organizuotų baigiamųjų matematikos konsultacijų įrašai skelbiami socialinio tinklo Youtube NŠA paskyroje ir yra visiems prieinami.

Skip to content