I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Už darbą brandos egzaminų sesijoje atlygis vertintojams siekia per 2 mln. eurų

2024-08-21

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) baigė atsiskaitymą su valstybinių brandos egzaminų kandidatų darbų vertintojais. Iš viso vertintojams už darbą brandos egzaminų sesijos metu išmokėta 2080240 eurų. Lėšas NŠA pervedė mokykloms pagal su jomis sudarytas sutartis.

Valstybinių brandos egzaminų darbus raštu vertino daugiau nei 1000 pedagogų iš 294 mokyklų. Jie mažiausiai du kartus įvertino apie 80 tūkst. mokinių darbų. Visi vertintojai atrinkti atsižvelgiant į jų kvalifikaciją, darbo ir brandos egzaminų darbų vertinimo patirtį bei praėjusių metų vertinimo kokybę.

Kiekvieno vertintojo darbo užmokestis priklauso nuo įvertintų darbų skaičiaus ir vertinamo mokomojo dalyko, todėl priskaičiuotos sumos gali būti labai įvairios.

Dalis vertintojams atlyginti skirtų lėšų (per 737 tūkst. eurų) jau buvo išmokėta gegužę už užsienio kalbos (anglų, prancūzų, rusų, vokiečių) egzamino kalbėjimo dalies ir lietuvių kalbos ir literatūros tarpinio patikrinimo (žodžiu) vertinimą. Kandidatus vertino per 3000 mokytojų iš 554 mokyklų.

Šiais metais darbų vertinimo įkainiai kilo apie 20 proc. Vieno rašto darbo įvertinimo įkainis yra nuo 6,92 iki 9,28 eurų neatskaičius mokesčių. Užsienio kalbos (anglų, prancūzų, rusų, vokiečių) egzamino kalbėjimo dalies vertintojai gauna valandinį darbo užmokestį – 9,56 eurų, o lietuvių kalbos ir literatūros tarpinio patikrinimo vertintojai – 14 eurų neatskaičius mokesčių. Be to, abiturientų darbus vertinantys mokytojai tuo pat metu gauna ir vidutinį darbo atlygį mokykloje.

Egzaminų vertinimui vykstant nuotoliniu būdu elektroninėje vertinimo aplinkoje, vertintojams nebereikia vykti į vertinimo centrus, jie gali laisviau planuotis vertinimo laiką ir intensyvumą per numatytą darbų vertinimo laikotarpį. Elektroninė vertinimo sistema taip pat užtikrina, kad vertintojai didžiausią laiko dalį skirtų vertinimo turiniui, o ne mechaninėms funkcijoms. Mokyklos vadovų prašoma sudaryti vertinime dalyvaujantiems mokytojams palankesnes darbo sąlygas.

Skip to content