I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
+370 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Darbą pradeda naujas Nacionalinės švietimo agentūros vadovas

2024-10-24

Šiandien pareigas pradeda eiti naujai paskirtas Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktorius doc. dr. Simonas Šabanovas.

Jo teigimu, švietimas kaip ir bet kuri kita sritis susiduria su iššūkiais, kuriuos reikia priimti ir rasti būdų juos išspręsti.

„Naujoji darbo vieta pareikalaus daug susitelkimo ir situacijos supratimo, todėl darbus Nacionalinėje švietimo agentūroje pradėsiu žingsnis po žingsnio, išsikeldamas prioritetus. Taip pat norisi, jog švietimo bendruomenė suprastų, kad Nacionalinė švietimo agentūra – tai taip pat žmonės. Visi drauge stengsimės įveikti kylančias problemas, teikti įvariapusę pagalbą mokytojams, mokiniams ir jų tėvams“, – sako naujasis NŠA direktorius.

S. Šabanovas – geografas, edukologas, Vilniaus universitete apsigynęs socialinių mokslų daktaro laipsnį. Jis studijavo Islandijoje, Ispanijoje, Suomijoje, Lietuvoje, vėliau savo patirtį pritaikė rašydamas mokslinius straipsnius, geografijos vadovėlius, kurdamas inovatyvias mokymo priemones. Būdamas aktyvus švietimo bendruomenės atstovas, vedė autorinius seminarus mokytojams, rengė pilietinio ugdymo projektus, priklausė ŠMSM Bendrojo ugdymo tarybai vienijančiai švietimo ekspertus bei visuomenės organizacijos atstovus. Pastaraisiais metais buvo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Ugdymo departamento patarėjas, kuravo gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos mokslų ugdymą taikant kūrybiškumą (STEAM), iki šiol dėsto Vilniaus universitete.

2017 m. S. Šabanovas buvo išrinktas Metų mokytoju.

Skip to content