I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
+370 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


NŠA lankosi elektroninio testavimo paslaugą teikiančios kompanijos atstovai

2024-10-02

Šiandien Nacionalinėje švietimo agentūroje prasideda susitikimai su Open Assessment Technologies (OAT) kompanijos komanda.

„Mokiniai ir mokytojai jau keletą metų yra pažįstami su TAO ženkliuku užduočių atlikimo sistemoje, kai atlieka ketvirtos, aštuntos, antros ir trečios gimnazijos klasių pasiekimų patikrinimus. Siekiame, kad OAT kompanija ir jos vadovas Mack K. Machida ne tik įsiklausytų, kokie yra reikalingi nauji testavimo sistemos funkcionalumai, bet ir būtų pasiruošę operatyviai talkinti, kai Lietuvos mokiniai atlieka užduotis elektroniniu būdu“, – sako NŠA laikinasis direktorius Aidas Aldakauskas.

Per dvi susitikimo dienas bus aptarti visi mokinių pasiekimų vertinimo proceso etapai: nuo užduoties kūrimo posistemės naujų galimybių, kurie leidžia patikrinti užduoties atlikimui reikalingų funkcionalumų kokybę iki mokinio atlikties ir rezultato viešinimo bei prieinamumo II ir III gimnazijos klasių mokiniams po pasiekimų patikrinimo ir I valstybinio brandos egzamino dalies.

Lietuvoje daugiau kaip penkerius metus naudojamasi šios kompanijos sukurta ir plėtojama testavimo platforma, jos funkcionalumais, prisijungimų prie sistemos resursų užtikrinimu bei mokinių darbų vertinimo aplinka organizuojant ir vykdant nacionalinius mokinių pasiekimų patikrinimus, profesinių mokyklų teorijos egzaminus, užsienio lietuvių mokinių kalbos mokėjimo lygio nustatymą, valstybinės kalbos kategorijų ir LR Konstitucijos pagrindų egzaminus.

Praėjusiais mokslo metais TAO testavimo aplinkoje bendrojo ugdymo, užsienio lituanistinių mokyklų, profesinio mokymo įstaigų mokiniai, suaugusieji, kurie siekia įsivertinti valstybinės kalbos mokėjimą ir LR konstitucijos pagrindų žinojimą, atliko daugiau kaip 350 tūkst. testų.

Per pastaruosius dvejus metus OAT ir Agentūros bendradarbiavimas buvo nukreiptas į tris pagrindines aktualijas: užtikrinti, kad vienu metu prie užduoties atlikimo elektroninės aplinkos galėtų prisijungti daugiau kaip 20 tūkst. vartotojų, kad būtų sudarytos sąlygos pritaikyti užduoties formą mokiniams su specialiaisiais ugdymosi poreikiais ir tobulinti bei pritaikyti prie šalies poreikių rezultatų apdorojimo funkcionalumus.

 

Skip to content