I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Šalies mokyklos gilinsis, kaip sėkmingiau taikyti įtrauktį švietime

2024-09-16

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) organizuos kvalifikacijos tobulinimo veiklas daugiau nei 2000 specialistų, kurie gilinsis į praktinį įtraukties švietime taikymą.

Per ateinančius kelerius metus mokymų cikluose dalyvaus 100 šalies mokyklų. Atrenkant švietimo įstaigas pirmumas buvo teikiamas mokykloms, kuriose ugdomas didesnis specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių mokinių skaičius. Spalį stiprinti kompetencijas pradės pirmosios ugdymo įstaigos.

„Šie mokymai išsiskiria savo dėmesiu kiekvienai dalyvaujančiai mokyklai individualiai, net 60 proc. laiko užims dalyvių praktiniai užsiėmimai. Mokytojai, kartu su specialistais, sudėtingų atvejų sprendimo grupėse, d galės aptarti bei spręsti sudėtingus mokinių ugdymo ir elgesio klausimus. Nemažą dėmesį skirsime ir mokyklų vadovams, jų darbo specifikai šiais klausimais, taip pat, kaip bendrai pastiprinti mokyklos bendruomenę“, – teigia Kristina Ignatavičienė, projekto „Įtrauktis: visiems ir kiekvienam“ vadovė.

Numatomas veiklas sudarys įvairios mokymų programos bei praktiniai užsiėmimai apie pamokų ir mokyklos gyvenimo organizavimą remiantis įtraukties bei universalaus dizaino principais.

Užsiėmimus apima tokios temos kaip mokinių dėmesio koncentracija, laiko ir erdvės suvokimas, kalba bei komunikacija, mąstymas ir samprotavimas, taip pat pasiekimų vertinimas, pamokos planavimas, mitų bei klaidingų nuostatų nagrinėjimas.

Specialistai baigę mokymų programą gebės geriau pažinti mokinių poreikius, gebėjimus ir ypatumus, jiems parinkti tinkamus mokymo būdus, sėkmingai bendradarbiauti su tėvais bei formuoti visų bendruomenės narių nuostatas, leidžiančias priimti vaikų įvairovę.

„Vykdant mokymus bus siekiama, kad darni mokyklų komandų veikla leistų priimti tinkamus sprendimus problemoms, kylančioms klasėje ar už jos ribų“, – priduria K. Ignatavičienė.

Veikla organizuojama įgyvendinant naują NŠA projektą „Įtrauktis: visiems ir kiekvienam“. Jo tikslas – didinti įtrauktį ir prieinamumą švietime tobulinant pedagoginių darbuotojų kvalifikaciją, kuriant metodinę medžiagą, specialiems ugdymo poreikiams pritaikytas užduotis ir skaitmeninius sprendimus darbui mokyklose.

Plačiau apie projektą >>>> 

Projektas įgyvendinamas pagal 2021–2027 metų Europos sąjungos fondų investicijų programą (ESF+). 

Skip to content