I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Kasmetinis leidinys „Lietuva. Švietimas šalyje ir regionuose 2024“ jau pasiekiamas

2024-08-27

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Nacionaline švietimo agentūra kaip ir kasmet prieš naujuosius mokslo metus išleido leidinį, kuriame šalies ir savivaldybių lygmeniu apžvelgiama švietimo būklė.

2024 metų leidinį sudaro dvi dalys: I dalyje apžvelgiama bendroji ugdymo būklė šalyje ir savivaldybėse, II dalyje bus analizuojami socialinių ir emocinių kompetencijų ugdymo klausimai. Ši dalis bus išleista vėliau.

Leidinyje apžvelgiama ikimokyklinio, priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo būklė šalyje, ji analizuojama, atsižvelgiant į švietimo kontekstą, o rezultatai suprantami plačiai – apimant ir jų poveikį visuomenei.

Tarp analizuojamos informacijos – pagrindinių nacionalinių ir tarptautinių strateginių švietimo politikos siekių įgyvendinimas Lietuvoje pagal pagrindines ugdymo tobulinimo kryptis: įtrauktis ir dalyvavimas švietimo programose, švietimo rezultatai, ugdymas karjerai, mokytojai ir jų darbo sąlygos, mokymosi aplinka ir priemonės, finansavimas.

Leidinyje taip pat aptariamos bendrosios ugdymo kaitos tendencijos, remiantis valstybės (strateginiais) švietimo stebėsenos rodikliais, juos papildant kitais regioniniais, nacionaliniais ir tarptautiniais statistiniais duomenimis ir tyrimų rezultatais. Apžvelgiama švietimo aplinka, ugdymo rezultatai, mokinių, mokyklų ir pedagoginių darbuotojų skaičius ir charakteristikos, ugdymo procesai ir aprūpinimas.

Su visu leidiniu galima susipažinti čia >>>>.

Skip to content