I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Skelbiamas paraiškų teikimas dalyvauti švietimo įstaigų vadovų mentorių rengimo programoje

2024-07-23

Nacionalinė švietimo agentūra, įgyvendindama projektą „Tęsk: ateik, tobulėk, prisidėk!“, kviečia švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) vadovus teikti paraiškas dalyvauti švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) vadovų mentorių rengimo programoje. 

Švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) vadovų mentorių rengimo programa (toliau – Programa) skirta pasirengimui teikti ilgalaikę mentorystės paslaugą pirmus dvejus metus dirbantiems švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) vadovams. 

Programos dalyvių tikslinė grupė – švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) vadovai ir / ar asmenys, baigę švietimo įstaigos vadovo kadenciją (-as), bet ne ilgiau kaip 5 metus nedirbantys švietimo įstaigos vadovais. 

Reikalavimai pretendentams, ketinantiems dalyvauti Programoje: 

  • turėti ne žemesnį negu magistro kvalifikacijos laipsnį arba jam prilygintą aukštojo mokslo kvalifikaciją, arba teisės aktų nustatyta tvarka pripažintą kaip lygiavertę užsienyje įgytą kvalifikaciją; 
  • turėti ne mažesnę kaip 5 metų vadovavimo švietimo įstaigai (išskyrus aukštąsias mokyklas) patirtį ir ta patirtis turi būti įgyta ne anksčiau kaip prieš 5 metus; 
  • turėti dalyvavimo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Nacionalinės švietimo agentūros, asociacijų, švietimo įstaigos savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos ar institucijos, įgyvendinančios valstybės ar savivaldybės dalininko teises ir pareigas savininko sudarytose darbo grupėse patirties per pastaruosius 3 metus; 
  • turėti konsultavimo, mentorystės patirties per pastaruosius 3 metus; 
  • turėti asmeninio profesinio tobulėjimo patirties plėtojant vadovavimo švietimo įstaigai kompetencijas per pastaruosius 3 metus; 
  • turėti vadybinės praktikos dalinimosi patirties per pastaruosius 5 metus; 
  • pagrįsti norą / siekį dalyvauti Programoje. 

Pretendentas pildo paraišką dėl dalyvavimo švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) vadovų mentorių rengimo programoje elektroniniu būdu. Su paraiškoje pateiktais klausimais susipažinti galite čia. 

Pretendentas taip pat turi pateikti šiuos fiziniu arba elektroniniu parašu pasirašytus dokumentus, kurie pridedami pildant paraišką elektroniniu būdu: 

  • gyvenimo aprašymą. 

Paraiškos teikiamos čia iki 2024 m. rugsėjo 23 d. 

Atranką į švietimo vadovų mentorių rengimo programą vykdo Nacionalinė švietimo agentūra. Atrinkti pretendentai bus informuojami per 10 darbo dienų nuo sprendimo priėmimo, neatrinkti – nebus informuojami. 

Nacionalinė švietimo agentūra ir paraiškų vertinimo ir atrankos komisija neprisiima atsakomybės, jei dėl pretendento paraiškoje nurodytų klaidingų kontaktinių duomenų (adreso, telefono, elektroninio pašto adreso ir kt.) pretendento nepasiekia laiškai arba su pretendentu negalima susisiekti kitu būdu. 

Informacija apie Programą ir mokymus 

Būsimieji mentoriai privalės dalyvauti ne mažiau kaip dviejuose Programos moduliuose: 

  • privalomame „Ugdomasis konsultavimas ir vadovavimas“ (80 akad. val.)  
  • ir ne mažiau kaip viename iš pasirenkamųjų:  
  • „Mentorystė: ikimokyklinio ugdymo įstaigų kontekstas“ (20 akad. val.),   
  • „Mentorystė: bendrojo ugdymo įstaigų kontekstas“ (20 akad. val.),  
  • „Mentorystė: švietimo pagalbos įstaigų kontekstas“ (20 akad. val.),   
  • „Mentorystė: profesinio mokymo įstaigų kontekstas“ (20 akad. val.). 

Planuojamas mokymų pradžios laikas – ne anksčiau kaip 2024 m. IV ketvirtis.  

Dalyvių kelionės, maitinimo ir nakvynės išlaidos kontaktinių mokymų metu bus finansuojamos  Europos socialinio fondo + ir Europos Sąjungos bendrojo finansavimo lėšomis. Projektas „Tęsk: ateik, tobulėk, prisidėk!“ vykdomas pagal 2021–2030 m. plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos švietimo plėtros programos pažangos priemonę „Pirmiausia – mokytojas“.  

Daugiau informacijos el. paštu henrikas.vaicekauskas@nsa.smm.lt, tel. +370 620 49229. 

Skip to content