I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Organizuojamos stažuotės užsienyje pedagoginiams darbuotojams, dirbantiems švietimo įstaigose

2024-07-16

Nacionalinė švietimo agentūra, vykdydama projekto „Tęsk: ateik, tobulėk, prisidėk!“ veiklą „Pedagogų profesinės kompetencijos stažuočių užsienyje programa“, kviečia pedagoginius darbuotojus teikti paraiškas stažuotėms užsienyje profesinėms kompetencijoms tobulinti.

Kviečiame pedagoginius darbuotojus, dirbančius švietimo įstaigose, savarankiškai pasirinkti 5–10 dienų veiklą, skirtą pedagoginių darbuotojų profesinėms kompetencijoms tobulinti kvalifikacijos tobulinimą organizuojančiose institucijose, ar šešėliavimą užsienio švietimo įstaigose, siekiant įgyti ir (ar) plėtoti pedagogų kompetencijas, reikalingas pedagogo profesinėms veikloms ir (ar) pareigoms vykdyti.

Planuojama, kad stažuočių įgyvendinimo metu įvairias veiklas užsienyje išbandys ir jose dalyvaus 540 (iš jų 120 asmenų iš sostinės regiono ir 420 asmenų – vidurio ir vakarų Lietuvos regiono) pedagoginių darbuotojų. Stažuočių išlaidos bus padengiamos Nacionalinės švietimo agentūros įgyvendinamo projekto „Tęsk: ateik, tobulėk, prisidėk!“ lėšomis.

Projekto įgyvendinimo metu (iki 2027 metų) planuojama skelbti ne mažiau kaip 3 kvietimus dalyvauti pedagoginių darbuotojų kompetencijų tobulinimo stažuotėse užsienyje.

Pirmu kvietimu numatoma atrinkti 30 pedagoginių darbuotojų iš sostinės regiono ir 105 pedagogus iš vidurio ir vakarų Lietuvos regiono.

Paraiškų teikimo terminas – iki 2024 m. rugsėjo 16 d.

Stažuočių įgyvendinimo laikotarpis – 2024 m. spalio 14 d. – 2025 m. rugpjūčio 29 d.

Reikalavimai pretendentams:

  1. Atrankoje dalyvaujantis Pretendentas yra pedagoginis darbuotojas;
  2. Pretendentas kartu su Paraiška pateikia švietimo įstaigos vadovo sutikimą;
  3. Pretendentas pasirinktos Stažuotės darbinę kalbą moka ne žemesniu kaip B1 lygiu;
  4. Pretendentas užpildo sutikimą dėl Paraiškoje pateiktų asmens duomenų tvarkymo;
  5. Pretendentas kartu su Paraiška pateikia Priimančiosios organizacijos dokumentą (išankstinę registraciją, susitarimą, el. laišką ar pan.);
  6. Pretendentas pateikia Paraišką (ly/Stazuote-uzsienyje) iki 2024 m. rugsėjo 16 d.

 Atrankos kriterijai:

  1. Pretendentas, pasirinkdamas Stažuotės temą, atsižvelgia į galiojančias prioritetines kvalifikacijos tobulinimo sritis;
  2. Pretendentas pagrindžia motyvaciją dalyvauti Stažuotės programoje;
  3. Pretendentas planuoja įgyti ir (ar) tobulinti profesinės elgsenos, kognityvinės, veikimo kartu ir emocinės-motyvacinės sričių kompetencijas pagal „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų kompetencijų aprašą“;
  4. Pretendentas įsipareigoja naujas žinias ir įgūdžius taikyti praktikoje, numato poveikį tolesnėms profesinėms veikloms arba pareigoms vykdyti;
  5. Pretendentas numato ir įsipareigoja įgyvendinti gerosios patirties sklaidą.

Pedagoginių darbuotojų kompetencijų tobulinimo stažuočių užsienyje tvarkos aprašas.

Švietimo įstaigos vadovo sutikimo forma.

Sutikimo dėl asmens duomenų tvarkymo forma.

Paraiškos teikiamos elektroniniu būdu užpildant Paraiškos formą (https://bit.ly/Stazuote-uzsienyje) ir pridedant skenuotus reikiamus dokumentus: švietimo įstaigos vadovo pasirašytą sutikimą ir Pretendento pasirašytą sutikimą dėl duomenų tvarkymo.

Švietimo įstaigų, kuriose dirba atrinkti stažuočių dalyviai, vadovai ir dalyviai bus kviečiami pasirašyti trišalį susitarimą dėl dalyvavimo stažuotėje užsienyje.

Stažuočių užsienyje finansavimas

Įgyvendindama projektą „Tęsk: ateik, tobulėk, prisidėk!“ pagal 2021–2030 m. plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos švietimo plėtros programos pažangos priemonę „Pirmiausia – mokytojas“ Nacionalinė švietimo agentūra stažuočių užsienyje dalyviams apmokės stažuotės programos, kelionės, apgyvendinimo, maitinimo ir draudimo išlaidas pagal apraše nurodytą tvarką.

Kilus klausimų, kviečiame kreiptis į projekto „Tęsk: ateik, tobulėk, prisidėk!“ veiklos „Pedagogų profesinės kompetencijos stažuočių užsienyje programa“ specialistes. Dėl stažuotės paieškos galimybių konsultuoja Vilma Dainienė el. paštu vilma.dainiene@nsa.smm.lt arba tel. +370 612 80 193.

Dėl stažuotės paraiškos pildymo konsultuoja Roma Sausaitienė el. paštu roma.sausaitiene@nsa.smm.lt.

Naudinga informacija
 
2024 08 26 „Pedagoginių darbuotojų kompetencijų tobulinimo stažuotės užsienyje“ pristatymo renginys.
2024 08 26 „Pedagoginių darbuotojų kompetencijų tobulinimo stažuotės užsienyje“ pristatymo medžiaga.

Projektas finansuojamas „Europos socialinio fondo +“ ir Europos Sąjungos bendrojo finansavimo lėšomis.

 

Skip to content