I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Mokyklų vadovams ir mokytojams – galimybė įgyti magistro laipsnį, stiprinti kompetencijas

2024-06-27

Nacionalinė švietimo agentūra nuo rudens švietimo įstaigų vadovams siūlo įgyti edukologijos arba verslo ir viešosios vadybos magistro laipsnį. Net 5 aukštosios mokyklos yra parengusios šių pakraipų studijas. O kartu su Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetų pedagogų rengimo centrais kviečia pedagogus į nacionalines kvalifikacijos tobulinimo programas.

Su penkiais Lietuvos universitetais pasirašytos partnerystės sutartys atveria plačias galimybes jau dirbantiems ir būsimiems švietimo įstaigų vadovams bei kitiems pedagoginiams darbuotojams stiprinti lyderystės, švietimo administravimo, švietimo vadybos kompetencijas. Jas įgyti padės valstybės finansuojamos magistrantūros pedagoginių studijų programos, kurias vykdo aukštosios mokyklos, bendradarbiaujančios su Nacionaline švietimo agentūra“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros laikinasis direktorius Aidas Aldakauskas.

Studijos itin aktualios tiems vadovams, kurie planuoja tęsti darbą užimamose pareigose po 2027 m. rugpjūčio 31 d., kai magistro laipsnis taps būtinas. Projektas suteikia galimybę nemokamai baigti 1,5-2 metų trukmės edukologijos arba verslo ir viešosios vadybos studijas ir įgyti magistro laipsnį.

Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetų pedagogų rengimo centruose mokytojai gali rinktis akredituotas programas, skirtas įtraukiajam ugdymui, gyvenimo įgūdžių ugdymui, lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, gamtamokslinio raštingumo mokymui, antikorupcinei aplinkai švietimo įstaigose. Programos bus įskaitytos į magistrantūros studijas, jeigu ateityje būtų apsispręsta jas tęsti.

Tiksli informacija apie nacionalines kvalifikacijos tobulinimo programas, į kurias šiuo metu vyksta priėmimas, skelbiama Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetų pedagogų rengimo centrų svetainėse.

Detalesnę informaciją apie magistrantūros studijas bei studijavimo sąlygas galima rasti Vytauto Didžiojo universiteto, Kauno technologijos universiteto, Mykolo Romerio universiteto, Vilniaus universiteto, Klaipėdos universiteto interneto svetainėse.

Nacionalinė švietimo agentūra magistrantūros studijas ir kvalifikacijos tobulinimą finansuoja įgyvendindama projektą „Pedagogų kompetencijų stiprinimas nacionalinėse kvalifikacijos tobulinimo programose ir magistrantūros studijose“.

Skip to content