I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Švietimo įstaigų vadovams – galimybė įgyti magistro laipsnį

2024-06-25

Nacionalinė švietimo agentūra švietimo įstaigų vadovams siūlo įgyti edukologijos arba verslo ir viešosios vadybos magistro laipsnį. Net 5 aukštosios mokyklos yra parengusios šių pakraipų studijas.

Įgyvendindama projektą „Pedagogų kompetencijų stiprinimas nacionalinėse kvalifikacijos tobulinimo programose ir magistrantūros studijose“, NŠA bendradarbiauja su Kauno technologijos universitetu, Klaipėdos universitetu, Mykolo Romerio universitetu, Vytauto Didžiojo universitetu ir Vilniaus universitetu.

Švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) vadovai, neturintys magistro laipsnio ir norintys po 2027 m. rugpjūčio 31 d. toliau eiti užimamas pareigas, gali nemokamai baigti 1,5–2 metų trukmės edukologijos arba verslo ir viešosios vadybos studijas ir įgyti magistro laipsnį. Be to, šias studijas gali nemokamai baigti švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) pavaduotojai ugdymui ir ugdymą organizuojančių skyrių vedėjai, taip pat vadovavimo patirtį turintys ir potencialiai galintys tapti vadovais asmenys, kurie yra registruoti švietimo įstaigų vadovų rezerve, ir kiti pedagoginiai darbuotojai.

Tiksli informacija apie paraiškų priėmimą, studijų trukmę ir formą, studijavimo sąlygas ir kita, pateikta aukštųjų mokyklų interneto svetainėse: Vytauto Didžiojo universiteto, Kauno technologijos universiteto, Mykolo Romerio universiteto, Vilniaus universiteto (Švietimo politika ir lyderystė, Edukologija, Vadyba), Klaipėdos universiteto.

Besidomintiems galimybe studijuoti nevalstybinės aukštosios mokyklos švietimo lyderystės studijose su galimybe kompensuoti studijų kainą kreiptis nurodytais el. pašto adresais.

Daugiau informacijos: el. p. regina.zukiene@nsa.smm.lt, info@nsa.smm.lt.

Projektas Nr. 10-046-P-0001 vykdomas pagal 2021–2030 m. plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos švietimo plėtros programos pažangos priemonę Nr. 12-003-03-06-01 „Pirmiausia – mokytojas“, finansuojamas NextGenerationEU lėšomis.

Skip to content